21264v1-max-150x150 Open-source gigant, Red Hat, stekao je Makara, platformu za Cloud implementaciju aplikacija i upravljanje.

Makara, za koju su kružile glasine da je već neko vrijeme u pregovorima sa Red Hat-om, omogućuje organizacijama da odredbe, implementiraju, upravljaju, prate i skliraju svoje Java i PHP aplikacije na javnom i privatnom Cloud-u, kao što su Amazon EC2 i VMWare-orijentisan Cloud. Makara nudi i on-demand i on-premise implementaciju.

Red Hat, koji je najpoznatiji po operativnom sustavu Red Hat Enterprise Linux, planira integrirati JBoss Enterprise Middleware infrastrukturu sa Makara Cloud Application Platform kako bi se organizacijama ponudila sveobuhvatna platforma-kao-usluga.

Red Hat je kupila open source tvrtku JBoss za 350 milijuna dolara 2006 godine, te je stvorio Platformu kao Usluga koja se temelji na tehnologiji koja omogućuje pružateljima Cloud usluga, ISV i Softver-kao-Servis (SaaS) da sa postojećom imovinom i razvojem novih aplikacije ugradi ih u široki raspon javnih i privatnih Cloud-a.