Art.sy imageStartup Art.sy, je primio 1,25 miliona dolara investicija od veoma impresivne grupe investitora. U tu grupu spadaju direktor kompanije Google, Eric Schmidt, Wendi Murdoch (supruga osnivača News Corp. Rupert Murdoch), Jack Dorsey (Twitter, Square), Jim Breyer, art “czarina” Dasha Zhukova, Founder Collective, Keith Rabois (Square, Slide, PayPal), David Tisch, Charlei Cheever (Quora, Facebook), Dave Morin (Path, Facebook) i David Kidder (Clickable).

Nakon lansiranja Disrupt-a, 24-godišnji osnivač Carter Cleveland je odlučio da ponovo u potpunosti preuzme sajt , pomerajući fokus sa sajta namenjenog opšteg interesu i kupovini umetničkih dela na pecifične umetnosti i kolekcionare. On je angažovao moćnog Njujorkškog dilera umetninama Larry Gagosian kao savetnika a u toku su i pregovari sa drugim svetskim galerijama kako bi i one ponudile svoje umetnike na Art.sy.

Carter Cleveland se sada okreće bogatim, starijim kolekcijonarima u odnosu na ranije ciljanu mlađu publiku. Ova investicija će ići u pravcu zapošljavanja inženjera koji treba da pomogne izgradnju kompanijinog algoritma "Art Genome", koji je po uzoru na Pandora-in Music Genome, osim što je namenjen likovnoj umetnosti. Art Genome algoritam razbija umetnička dela i umetnike na 170 različitih dimenzija i kombinuje ih u rezultantne vektore kako bi se pomoglo ljudima da pronađu umetnine slične nekim drugima koje im se sviđaju. Fokus ove tehnologije je na stvaranju boljih preporuka za umetnine kao i da se olakša pronalazak umetnina.