zyngayahoo U svibnju je objavljeno partnerstvo između giganta socijalnih igara Zynga i Yahoo-a koje donosi integraciju nekih od Zynga igare na Yahoo mrežu. U vrijeme obje tvrtke su bile pomalo nejasne oko detalja bi ta integracija trebala da izgleda (detalji još uvijek nisu objavljeni).

Ovih dana mogli smo vidjeti prve plodove partnerstva. Yahoo je pokrenuo Mafia Wars i FishVille na svojoj mreži. Igre će se pojaviti kao dio Yahoo Messenger-a, Game portala, “My Yahoo", alatnoj traci preglednika i Pulse-a. Ovo znači više korisnika za Zynga koji se nalaze daleko od Facebook-a.

Očito da Zynga sada ima blizak odnos sa Facebook (nakon žestokih pregovora, postigli su sporazum oko korištenja Facebook Credits). Međutim, kompanija ima snažan poticaj kako bi se osigurala da ne zavisi u potpunosti od društvena mreže Facebook, jer je poznato da on često mjenja pravila u letu. Iz tog razloga se Zynga širi na Yahoo, a također dolazi i na Google, nakon tajne investicije od 100 milijuna dolara.

Ovo je samo prvi dio Zynga-Yahoo integracije. Neka vrsta probnog rada u pripremi za lansiranje Zynga-nih najpopularnijih izdanja, FarmVille, Poker i FrontierVille.
Osim integracije Zynga igrica Yahoo je također integrirao i OMGPOP i ELEX igre.