intel-capital-e28093-news Intel Capital, Intel-ov investicioni odjel, je upravo objavio da je napravio18 investicija u 11 zemalja, u ukupnom iznosu od neverovatnih 77 miliona dolara. Intel je takođe objavio da je njen investicijski odjel u 2010 godine napravio 28 poslova bilo kroz IPO ili kupovinu.

Nove investicije Intel Capital-a su Adaptivity, Althea Systems, Anobit, boo-box, De Novo, IPTEGO, Layar, Lilliputian Systems, Inc, Ortiva Wireless, Rock Flow Dynamics, Select-TV, SilkRoad, Taifatech, Videon Central, Verismo Networks, Winchannel, YuMe and Yummly.com. Komanija je takođe nastavila ulaganja u nekoliko kompanija u kojima već ima udio, uključujući GainSpan, JackBe, Fonality, TecTotal i Wortal.

Kompanija navodi das u nvesticije centrirane oko podrške novoosnovanim firmama sa inovacijama u PC i serverskom segmentu, uključujući i Cloud Computing, mobile i pristup širokopojasnom wireless u geografskim područjima širom sveta. Investicije takođe podržavaju tehnologije vezane za Smart TV, Tablet i smartphone.

Intel Capital je takođe najavio sredstva za tri novoosnovane firme na Bliskom istoku, a u septembru je investirao 30 miliona u četiri novoosnovane firme u SAD.