amazon Pored činjenice da je Amazon jedan od najvećih online trgovačkih sajtova na Internetu, on je poslednijh godina izrastao u nekoga ko može da parira eBay-u. Amazon je postao ogromno online tržište koje iz godinu u godinu sve više raste ostvarujući ogroman profit. Srećom, Amazon je otvorio svoja vrata marketerima omogućavajuči im da postanu Affiliate i zarade novac, a isto tako da postanu deo njihove velike organizacije.

Da li ste znali da stopa konverzije na Amazon 15,9%? To znači da skoro 1 na svakih 7 ljudi koji posete Amazon.com kupi nešto. Iako ova statistika ne znači da će svaki partner koji pošalje posetioce na Amazon imati stopu konverzije od 15,9%, to je priličan podvig s obzirom da Amazon nudi veliki izbor proizvoda po maloprodajnim cenama. Konverzija je potpuno nezavisna. Što se više vaš sadržaj odnosi na proizvode sa Amazon-a, vaša konverzija će biti veća. 

Amazon testira svoje stranice godinama i optimizuje ih tako da obezbedi affiliate-ima da izvuku maksimum konverzije. Jednostavno rečeno, Amazon nastoji da isporuči proizvode koje kupci žele, i u isto vreme, ovaj proces pomaže affiliate-ima. To je jedno međusobno partnerstvo. Da ne pominjemo da je Amazon globalno priznati brend.

Verovatno se pitate, koliko ćete zaraditi ako postanete Amazon affiliate?

volume_rates_table._V192206938_

Ovo možda ne izgleda mnogo u poređenju sa nekim drugim affiliate programima koji nude veće provizije, ali Amazon je eCommerce sajt i povezivanjem sa njegovim sajtom, sve što vaši posetioce kupe od Amazon-a vi dobijate procenat od toga koji se uplaćuje na vaš affiliate nalog. Recimo da na vašem sajtu govorite o knjigama i da posetilac klikne na link koji usmerava na knjigu koja se prodaje na Amazon-u koju potom kupi. Vi ćete dobiti procenat od ove prodaje.

Kada pronalazite nove načine da ostvarite zaradu od svog web sajta, affiliate na Amazon-u može biti veliki doprinos vašem arsenalu oglašavanja. Koristeći neku mešavinu rešenja za oglašavanje obično je najbolje rešenje u smislu maksimiziranja profita. Na primer, zajednička promocija Google AdSense oglasa i Amazon proizvoda.