facebook-stats Facebook bilježi velike brojeve u smislu američkog web prometa. Trenutno, sajt računa na jedan od svaka četiri pregleda stranicau SAD-u, a to je 10% svih Internet posjeta.

Prema podacima iz analitičko-obavještajne tvrtka Hitwise, Facebook-ov rast iz godine u godinu je zaista fenomenalan. Hitwise pokazuje da je u posljednjih tjedan dana, Facebook.com imao 3% više web posjeta i gotovo pet puta više pregleda stranica nego Google.com.

Prema ovome, Facebook je daleko najpopularniji web sajt u SAD-u. comScore je također objavio statistiku koja pokazuje ogroman rast Facebook-a, 55% iz godine u godinu. Ali, comScore pozicionira Facebook sa 151,13 milijuna američkih jedenstveih posjeta za listopad 2010 godine, malo iza Google-a koji ima 173,3 jedinstvena mjesečna dolaska.

Mreža je dosegla 500 milijuna članova u srpnju a na Web. 2.0 samitu ovog tjedna, izvršni direktor Mark Zuckerberg rekao publici da polovina Facebook clanova posjećuje Facebook svakodnevno.

Za veliki dio uspjeha zaslužan je kontinuirani tok novih i obnovljenu proizvoda. Facebook Places je bio jedan od proizvoda o kome se najviše govorilo, a mreža je također napravila pometnju sa novim Messages iskustvom i sučeljem i novim Groups.