living-social-onlinetrziste LivingSocial, sajt za grupnu kupnju, je zatvorio veoma masivni krug financiranja u ukupnom iznosu od 183 milijuna dolara. Većinu tog iznosa, točnije 175 milijuna dolara, je uložio Amazon a preostalih 8 milijuna dolara je došlo od Lightspeed Venture Partners koji je ranije već investirao u LivingSocial..

LivingSocial navodi da će novostečena sredstva iskoristiti za ubrzavanje globalne ekspanzije. Trenutno, LivingSocial ima snažnu prisutnost u SAD-u i rastuće korisničke baze u Kanadi, Velikoj Britaniji, Irskoj i Australiji.

LivingSocial izvještava da je njegov prosjek prihoda milijun dolara dnevno, a predviđeni prihodi za 2011 godinu su 500 milijuna dolara. U 2010 godini, LivingSocial je podigao 227 milijuna dolara dolara investicija, što ga čini veoma ozbiljnim konkurentom u ovom prostoru.

Prostor online trgovine je veoma aktuelan u posljednje vrijeme. eBay je najavio stjecanja lokalnog shopping sajta Milo.com, a Google je saopštio da nudi 6 milijardi dolara za Groupon.

Investicija u LivingSocial je strateški potez Amazon-a da uđe u prostor lokalne trgovine kojemu se mnogi okreću.