bing Prema navodima kompanije Microsoft, Bing tražilica sada ima više od 90 milijuna korisnika što je porast od gotovo 50%, od njegovog pokretanja prije godinu i pol dana.

Na Bing Summit-u u San Francisco, Microsoftov viši potpredsjednik za istraživanje i razvoj Satya Nadella, pružio je publici i novinarima pregled trenutnog stanja tražilice. Počeo je pokazujući nedavni izvještaj comScore-a u kome se navodi da tražilica Bing sada ima 11,8% udjela na tržištu, što je porast od 48% od njegovog lansiranja u lipnju 2009 godine. S druge strane, Bing tvrdi da ima porast od 72%.

Satya Nadella je posebno istakao rast specijaliziranih pretraživanja u područjima kao što su glazba, putovanje i shopping, navodeći da tu Bing bilježi fenomenalne rezultate. Istakao je dašto se glazbe tiče Bing na tom polju doživljava rasto od 8 puta.

Nadella je također istakao sjajnu mobilnu statistiku Bing-a navodeći da rast mobilnih aplikacija od 224% i 5,5 milijuna iPhone preuzimanja, što ga čini jednim od najpopularnijih iOS aplikacije u 2010 godini. On je također istaknuo kako Bing sada ima 28% američkog tržišta, zahvaljujući partnerstvu s Yahoo-om.

Čak i kada se kombiniraju Bing i Yahoo udjeli na tržištu, to je još uvijek manje od polovine koliko ima Google, čija tržišna dominacija još uvijek nije ozbiljno ugrožena.