3625v1-max-150x150 Nedelju dana nakon objavljivanja kupovine Milo.com, e-komerc gigant, eBay, je upravo kupio Critical Path Software.

Critical Path Software, tvrtka koja razvija mobilne aplikacije, pomagala je eBay-u u razvoju njenih mobilnih ponuda, uključujući i njene primarne iPhone aplikacije, StubHub, eBay Classifieds i Shopping.com iPhone aplikacije. Finansijski uslovi ove kupovine nisu objavljeni.

Ova akvizicija je došla više iz razloga da e-komerc gigant u svoje redove dovede talente koji se nalaze u tvrtki Critical Path Software, jer kompanija trpi veliki pritisak u razvoju svog eBay mobilnog paketa aplikacija. Nedavno je eBay predstavio aplikaciju za skeniranje barkodova, RedLaser (koju je eBay kupio u junu) za Android telefone.

Ne samo da su mobilni uređaji odličan način za slanje promet na eBay Marketplace (eBay iPhone aplikaciju je preuzelo 14 miliona korisnika za dve godine), nego je to odličan način da se zaradi novac. eBay postavlja rekorde za prazničnu prodaju preko svoje mobilne ponude, a očekuje se da bi mogao da vidi oko 1,5 milijardi dolara od prodaje putem mobilnih aplikacija u 2010 godini.