bodybrowser-225 Google je lansirao svoj najnoviji browser-eksperiment, Google Body Browser, koji je u osnovi Google Earth za ljudsko tijelo.

Za one koji prate napretke u tehnologijama na webu, evo je jedno zanimljivo odredište gdje se može vidjeti kako u praksi funkcionira relativno novi standard WebGL.

Google je predstavio ovu aplikaciju na WebGL Camp. WebGL koristi HTML5 Canvas elemente i ne zahtijeva Flash, Java ili bilo koji drugi grafički dodatak za pokretanje.

Radi se o medicinskoj 3D aplikaciji, točnije medicinskom atlasu na webu kojemu se može pristupati s bilo kojim preglednikom koji podržava WebGL i on ne zahtijeva instaliranje bilo kojih tehnologija poput Flash-a ili Silverlight-a, već koristi javni standard.

Iako trenutno nemaju baš svi preglednici podršku za WebGL, sigurno je da će ga iduće godine imati, a za sada se možete koristiti beta verzijama Firefoxa 4, Chrome Canary ili Chrome 9 Dev Channel da biste vidjeli ljudsko tijelo u 3D verziji. Možete i samoi više da pogledate na stranici bodybrowser.googlelabs.com.

bodybrowser-skull