max-levchin Google ohrabruje neke unutarnje jedinice da djeluju što više kao nezavisni startupi, navode pouzdani izvori.

Tvrtka je počela direktno da ohrabruje svoje inženjere da provode do 20% svog slobodnog vremena radeći na novim projektima, a nedavna rasprava na srednjoj razini menadžera u tvrtki otkriva mnogo autonomije i odgovornosti između poslovnih jedinica kao što su Enterprise (koji je odgovoran za aplikacije) , Android i Chrome.

Međutim, ova nova politika je još ekstremnija, dopušta nekim dijelovima da djeluju kao samostalne tvrtke i u tom slučaju Google pruža samo neke administrativne usluge kao što su pravne usluge i rezervacija putovanja.

Do sada se ovo prvenstveno odnosilo na Slide, socijal-aplkativni startup kojeg je Google stekao za oko 180 milijuna dolara ove godine. Izvršni direktor Slide-a, Max Levchin, radi na novim socijalnim inicijativama koje bi trebale da pomognu Google-u u natjecanju sa Facebook-om, no te inicijative očito da nisu jedna cjelina i očito da nisu dobro koordinirane sa ostalim socijalnim inicijativama pod vođstvom Vic Gundotra.

Ovo je možda način na koji Google želi da zaposlene, koji su došli sa nedavnim akvizicijama, učini sretnijim, tako da ne bježe ka Facebook-u ili drugim startup-ima.