virus-attack-260 U svojoj borbi protiv zlonamernih programa i pošiljaoca neželjene pošte, Google će od sada informisati korisnike u rezultatima pretrage kada je navedeni sajt kompromitovan.

Ukoliko Google otkrije da je sajt hakovan i izmenjen od strane trećih lica, pretraživač će prikazati jednostavnu poruku ispod rezultata pretrage: "Ovaj sajt je možda kompromitovan". Ako kliknete na linkovani tekst, to će vas odvesti na stranicu Google centar za pomoć objašnjavajući da je sajt verovatno hakovan ili na neki drugi način ugrožen.

Google navodi da koristi "razne automatizovane alatke za otkrivanje zajedničkih znakova hakovanja kako bi detektovao takve sajtove što je pre moguće." Pored toga što prikazuje upozorenje u okviru rezultata pretrage, Google će takođe pokušati da kontaktirate webmastera sajta preko alatke za webmastere i njegove poznati kontakt e-mail adrese. Google navodi da već nekoliko godina obaveštava korisnike kada žele da posete sajt koji sadrži malware kroz posebnu stranicu upozorenja.