instagram-popular Instagram, servis za dijeljenje fotografija, objavio je da je dosegao brojku od milijun registriranih korisnika u samo 10 tjedana nakon što je aplikacija puštena u javnost. Koliko je ovo velika brojka kao primjer za usporedbu možemo uzeti Foursquare, kojem trebalo godinu dana da dođe do brojke od milijun korisnika, ili Twitter, koji je do svojih milijun korisnika stigao za dvije godine.

U nešto manje od tjedana dana, Instagram je koristilo 100 tisuća ljudi, nakon čega je servis počeo rapidno da raste. Treba napomenuti da je servis počeo da radi samo sa dva čovjeka. Ubrzo su usljedila nova partnerstva između ostalih, National Geographic eksperimentira sa korištenjem ovog servisa kako bi dijelili zanimljive fotografije, Twitter je integrirao ovaj servis u svom desnom panelu, a tu je i partnerstvo sa Foursquareom.

Nedavno su objavljene i nove značajke koje uključuju dva nova filter efekta te jezičku podršku.

Za Instagram tu su i novi veliki projekti, radi se o Android inačica ove aplikacije koja za sad još uvijek nema datum objave. Kompanija Instagram ističe da se radi užurbano jer smatraju da je ova Android aplikacija jako važna i za kompaniju i za korisnike.

Instagram se sa ovom armijom korisnika nameće kao veoma ozbiljan konkurent u prostoru dijeljena fotografija putem mobilnih uređaja. Ako vas zanima poređenje sa konkurencijem, to možete pogledati u članku “Borba oko mobilnih socijalnih foto aplikacija”.