seo_slika1

Tražilice očajnički pokušavaju privući mase na nekoliko različitih razina. Google i Bing su značajno investirali u poboljšanje korisničkog iskustva, uključujući:

  • Mjerenje brzine pri kojima su se rezultati i odredišne stranice služile korisnicima.
  • Poboljšanje kvalitete kratkih i dugih rezulta upita za pretraživanje.
  • Ubrizgavanje što je moguće više lokalnog sadržaja na stranicama sa rezultatima pretraživanja.
  • Uticaj društvenih medija i doseg sa različitih platformi.
  • Optimiziranje iskustva na svakom korisničkom ekranu.

Primite ovo na znanje jer optimizacija za konvertovanje započinje sa ispunjavanjem obećanja koje su tražilice dale a to je odlično korisničko iskustvo, bez obzira na uređaj. 

Kako vi optimizirate konverziju i poboljšavate korisničko iskustvo? Evo popisa besplatnih, jeftinih, premium alata sa kojima možete da počnete prikupljanje kvalitativnih povratnih informacija i objektivnih podataka o čimbenicima koji utječu na korisničko iskustvo na vašoj web stranici i odredišnim stranicama.

Besplatni i “Freemium” alati za poboljšanje korisničkog iskustva i testiranje

FiveSecondTest.com je odličan alat za utvrđivanje da li poruka ili branding na vašem web sajtu lako pamtljiv.

NavFlow.com se može koristiti za pretvaranje optimizacije kroz navigacijsku analizu, na primjer, testiranje poziva na akciju.

ClickTest.com vam omogućuje da analizirate wireframes omogućavajući vam da odredite određeni zadatak koji korisnik treba da završi.

Usabilla.com koristi iznimno intuitivno sučelje koje vam omogućuje da brzo odrediti područje problema dizajna vaše web stranice. Besplatna verzija vam omogućava da pokrenete jedan test sa 10 javnih sudionika, što bi trebao biti dovoljno da se dobije neki stvarno čvrst i djelotvoran uvid.

UserPlus.com je malo drugačije od ostalih navedenih besplatnih alata, on vam omogućuje da dobijete objektivnu “iskoristivost rezultata” koji se temelje na odgovorima na pitanja i skeniranje dizajna stranice ili mock-up. Alat je besplatan na ograničeno vrijeme.

BrowserShots.org omogućuje da testirate kako vaša web stranica izgleda korisnicima sa različitim operacijskim sustavima, uređajima, preglednicima, JavaScript mogućnostima i veličinom zaslona. Ovo je alat za ispitivanje upotrebljivosti bez kojeg stručnjaci ne mogu.

Jeftini alati za korisničko iskustvo i testiranje

Usertesting.com: Sjajan alat za testiranje panela koji uključuje niz različitih opcija, kao što su gledanje aktivnosti tester ekrana, povratne informacije od korisnika u procesu dok koristite vaše stranice, dubinski napisani sažetci problema na koje je korisnik naišao i mogućnost traženja od korisnika da odgovore na neka pitanja. Cijena: 29 dolara za korisnike koji koriste alat po prvi put a 39 dolara nakon toga.

AttentionWizard.com: Iz briljantnog uma Tim Ash-a, test stručnjaka i osnivača sajta Tuners.com, dolazi jedan od najnaprednijih alata za vizualno predviđanje koji je na raspolaganju. Posebno je koristan za odredišne stranice. AttentionWizard koristi vlasnički algoritam za automatsko prepoznavanje triggera i problema u vašem dizajnu.

Premium alati za korisničko iskustvo i testiranje

ForeSee Results: Ovo je možda najsveobuhvatniji skup alata za korisničko iskustvo sa anketama na raspolaganju za različite potrebe testiranja široke lepeze platformi. Vjerojatno ste vidjeli ForeSee i prije, na popularnim ecommerce web stranicama.

Ako ste ozbiljni u vezi analize vaše web stranice, potrebni su vam podaci od klijenata, a ForeSee je jedino mjesto gdje ih možete dobiti na uvid bez obzira na to koji uređaj korisnik koristi.