Google je napokon predstavio svoj prvi Chrome OS Netbook, kojeg naziva Cr-48. Kako navode u kompaniji Google, model Cr-48 neće biti prijenosno računalo za masovnu proizvodnju, nego ga kompanija namjerava distribuirati preko Chrome OS Pilot Programa i to isključivo za potrebe testiranja.

Ovaj Netbook je prvi svoje vrste, a ujedno je dio testnog pilot projekta za Chrom-e OS, Google operativnog sistema koji koristi Internet povezivost i pohranu na Cloud sustavu kao ni jedan drugi prije njega.

Google Cr-48 ima 12 inčni ekran, web kameru, tipkovnicu pune veličine (bez funkcijskih tipki, te sa "search"tipkom umjesto "caps-lock" tipke), bežičnu mrežu, ugrađenu 3G podršku, težak je 1,72 kilograma, veliki trackpad, disk temeljen na Flash memoriji, USB ulaz te VGA izlaz. Za sada nam nije poznato koji ima RAM memorije.

Zanimljiva informacija govori kako će se Google Cr-48 boot-ati za samo 10-ak sekundi, dok će se iz "sleep mode" stanja vraćati trenutno. Baterija bi trebala da drži više od 8 sati rada.