ipad Prema novim glasnima vezanim uz iPad koje prenosi Reuters, Apple navodno priprema manju verziju uređaja s ugrađenim kamerama koja bi trebala stići na tržište početkom sljedeće godine.

Ove informacije su došle od proizvođača komponenti u Aziji koji pripremaju svoje proizvodne pogone za masovnu proizvodnju u prvom kvartalu. Tri tvrtke – čip dizajner Wintek, proizvođač baterija Simplo i  proizvođač kučišta AVY Precision, potvrdili su da se pripremaju za sljedeći krug iPad-ova. Dvije tvrtke koje su zadužene za kamere, Genius Electronic Optical Co Ltd i Largan Precision, potvrdili su da su počeli sa novim poslom opskrbe sa tvrtkom Cupertino.

Prema jednom od proizvođača nova verzija iPad-a trebala bi imati kamere sa prednje i zadnje strane čime će biti omogućeno korištenje Apple-ove usluge za video konferencije Facetime. Drugi izvor navodi kako će novi iPad biti tanji, lakši i kako će imati ekran veće razlučivosti.

No treba napomenuti kako proizvođači komponenti najčešće ne znaju kako će izgledati konačan proizvod obzirom da su odgovorni samo za jedan njegov dio, tako da je moguće da su došli do krivih zaključaka. Za sada nema nikakvih službenih komentara vezanih uz ove glasine.