steve_jobs-260x1901 Ova godina je na izmaku, vrijeme je za sumiranje računa i analiziranje uspješnosti. Tako su i časopisi počeli sa biranjem osobe godine pa je po mišljenu časopisa Time osoba godine osnivač Facebook-a, Mark Zuckerberg, a prema izboru britanskih poslovnih dnevnih novina, The Financial Times-a, osoba 2010 godine je izvršni direktor Apple-a, Steve Jobs.

Teško je argumentirati protiv logike The Financial Times-a. Apple je imao fenomenalnu godinu, praveći rekorde iz kvartala u kvartal u vrijeme kada je SAD i dalje izlazila iz duboke recesije. Pod vodstvom Steve Jobs-a, Apple je uspio napraviti još jedan sjajan proizvod, iPad. Ovogodišnje predstavljanje iPad-a bio je vrhunac najznačajnijeg povratka u modernoj poslovnoj povijesti. Naime, nakon povlačenja iz Apple-a sredinom 80-tih godina prošlog stoljeća, Steve Jobs se 1996 godine ponovno vratio u kompaniju i sa ruba propasti uzdigao jednog od najvećih proizvođača računala i potrošačke elektronike. Također se navodi i njegova uspješna borba s teškom bolešću (već neko vrijeme je HIV pozitivan), a po ukupnoj vrijednosti dionica na burzi tokom ove godine Apple je premašio i Microsoft.

Tu je i lansiranje iPhone 4, iako je bilo određenih propusta, poput bizarnog gubitka prototipa iPhone 4 kao i problema sa antenom uređaja za koji se mislilo da će da preraste u katastrofu, ipak se ispostavilo da je iPhone 4 jedan od najuspješnijih proizvoda koje je Apple lansirao u povijesti.