promet-onlinetrziste Ono što svaki Internet marketer želi svakako je što veći broj posetilaca na sajtu. Postoji više načina na sa kojima se to postiže a ovde ćemo predstaviti 10 najpopularnijih sa kojima se vrlo uspešno može povećati promet na vašem sajtu.

Plaćanje po kliku (PPC) oglašavanje. Google AdWords nastavlja da dominira sa ovom strategijom oglašavanja. Međutim, Yahoo Marketing, 7Search, Bidvertiser, i mnogi drugi takođe nude pristupačne alternative.

Blogging. Dobro napisan članak na blogu može da donese veliki promet sa pretraživača. On takođe može da poveća broj pretplatnika na vaš RSS Feed što rezultira da se posetioci vraćaju na vaš blog i dele članak na društvenim mrežama sto opet na kraju znači veći promet za vas. 

Social Bookmarking. Koristite Bookmarking sajtove kako bi olakšali pretraživačima da vas pronađu jer će to sigurno dovesti više posetilaca na vaš sajt.

Artikal Marketing. Spada u odličnu dugoročnu strategiju promovisanje sajta. Sastoji se u tome da se uključi link u resurs tako da čitaoci vrlo jednostavno mogu da vas pronađu.

Video artikal. Postoje servisi koji konvertuju video zapise u artikle. Zatim bi te video artikle trebalo postaviti na YouTube i ostale sajtove za delenje video sadržaja kao i na socijalne mreže.

Video marketing. Google poseduje YouTube koja dobija 85% ukupnog video prometa. Radeći na video marketingu je još jedan dobar način da vas pretraživači zavole, a posebno se to odnosi na Google, što opet rezultira povećanjem posete na vaš sajt.

E-mail marketing. Svaki put kada pošaljete svoje email-ove u njih možete da uključite link koji vodi nazad na vaš web sajt (backlink). Oni treba da uključuju najavljivanje novih proizvoda ili ažuriranje bloga.

Newsletter. Poznati još kao Ezines i prisutni su sada već skoro 15 godina. Ovo je dobar način da se obezbede korisne informacije za ljude, kao i da se promovišu proizvodi,akcije,bonusi i ostalo.

Viralni marketing. On podrazumeva da u svako doba možete da pridobijete nekoga ko će da kaže nekom drugom pohvalne stvari o vašem Internet poslovanju. Načini za stvaranje viralnog marketinga uključuju e-knjige, izveštaje i tako dalje. Takođe bi moglo da uključuje i postavljanje videa na YouTube čije bi se gledanje raširilo Internetom poput virusa.

Offline marketing. Možete poboljšati promet na svoj web sajt na stari način koji uključuje vizit karte, flajere, novinsko oglašavanje i radio. Često ovaj način zavisi od vaše djelatnosti i vašeg budžeta jer offline marketing može biti izuzetno skup.

Umesto da se koncentrišete samo na jedan specifičan način, možete da koristite i sve ove ostale kako bi kompletirali svoju oglašavačku taktiku i povećali promet na svom sajtu što naravno rezultira sa većim mogućnostima da zaradite na Internetu sa svojim sajtom.