verizonlogo150 Došao je kraj trogodišnjeg ekskluzivnog ugovora koji je AT&T imao sa Apple-om oko prodaje iPhone-a u SAD-u. Kompanije Apple i Verizon konačno su dogovorili suradnju tako da će se Verizon iPhone moći naći u prodaji početkom sljedećeg mjeseca.

Nakon dvije godine pregovaranja između Applea i Verizona, te godine dana testiranja konačno je CDMA mreža stigla na iPhone. Tim Cook, drugi čovjek kompanije Apple, predstavio je novi iPhone 4 uređaj koji se spaja na CDMA mrežu sa svim očekivanim karakteristikama poput FaceTimea, Retine Displaya, 5 megapiksela kamere, HD video i prilagođenim A4 čipom.

Predsjednik kompanije Verizon, Lowell McAdam, istakao je izgradnju mreže za svoje korisnike te napore i vrijeme koje su uložili u njeno testiranje kako se ne bi pojavili problemi kojih je bilo na AT&T mreži. Također je naglašeno da će prijašnji problemi koje je iPhone imao sa antenom nestati jer Verizon iPhone-u ima potpuno novi dizajn antene.

Već od 3. veljače uređaj će biti dostupan korisnicima u SAD-u a cijena iPhone-a će biti 199 dolara za 16GB dok će 299 dolara koštati model od 32GB.