eric-schmidt-larry-page-sergey-bri Kompanija Google je objavila da će njen 37-godišnji suosnivač Larry Page u aprilu zameniti Eric Schmidt-a, na mestu izvršnog direktora. Kompanija se na ovaj potez odlučila kako bi pojednostavila proces donošenja odluka.

Eric Schmidt takođe navodi kako je siguran da će Larry Page upotpuniti svoju viziju sa tehnologijom kojom Google raspolaže i napominje kako je vrlo ponosan na svojih 10 godina rada u Google. Eric Schmidt je postao izvršni direktor Google-a 2001 godina, a sada će zauzeti mesto izvršnog predsednika kompanije a fokus bi mu trebao biti na poslove vezane za spoljna partnerstva i vladine institucije. Eric Schmidt je uzdignuo Google od pretraživača iz silikonske doline do globalnog i najuspešnijeg pretraživača sa rastom preko 29 milijardi dolara samo u 2010 godini. Pod vođstvom Schmidt-a, Google je objavio i svoje najznačanije proizvode poput Gmail-a, Chorme-a i Android-a.

Drugi suosnivač, Sergey Brin, će se fokusirati na strateške projekte.

Google je ove promene u svom liderstvu objavio zajedno sa rezultatima poslovanja za četvrti kvartal prošle godine. Rezultati pokazuju da su ukupni prihodi kompanije bili 6,37 milijardi dolara uz dobit 2,54 milijardi dolara a cena deonice iznosila je 8,75 dolara.