lenovo_lepad_ideapad_u1_hybrid Lenovo je najavilo povezivanje sa japanskom tvrtkom NEC, kupovinom većinskog udjela u tvrtki NEC Personal Products a koja je u vlasništvu tvrtke NEC, i koja se bavi proizvodnjom i prodajom računala. Obje tvrtke se nadaju da će im ovo povezivanje donijeti da u budućnosti što bolje konkuriraju na globalnom tržištu računala. Također, ovim potezom tvrtke će sigurno imati niže troškove kroz zajednički razvoj i proizvodnju te tako na još kvalitetniji način konkurirati tvrtkama poput Hewlett-Packarda.

Tvrtka NEC na japanskom tržištu može da računa na 18 posto udjela, što se tiče globalne utakmice tvrtka je pozicionirana tek na 12 mjesto sa manje od 1 posto udjela. Sa druge strane, Lenovo je četvrti najveći proizvođač računala na svijetu koji može da računa na 8 posto udjela, a u Kini drži 27 posto tržišta.

Također, tvrtka Lenovo najavljuje i osnivanje novog poslovnog odjela, navodeći kao razlog sve veću popularnosti mobilnih i ostalih uređaja iz segmenta potrošačke elektronike. Novi odjel će imati naziv Mobile Internet and Digital Home Business Group (MIDH), a glavna područja interesa biće mu Tablet, smartphone i ostali mobilni uređaji koji imaju mogućnost pristupa Internetu. Odjel će se baviti i Cloud computing rješenjima, pametnim televizorima i drugim uređajima iz tržišnog segmenta digital home.

Novi odjel će biti smješten u tvrtkinom sjedištu u Pekingu, a na njegovom čelu će biti Liu Jun, dosadašnji predsjednik odjela Product Group. Na njegovo mjesto dolazi Peter Hortensius, bivši šef odjela Think Product Group. Kako se može čuti, najvažniji zadatak odjela je razvoj novih Tablet-a, a kompanija je njih nekoliko predstavila i na nedavnom CES-u, poput IdeaPada U1 Hybrid ili LePad.