Odlazeći Google-ov izvršni direktor Eric Schmidt namjerava prodati manji dio Google dionice iz svog vlasništva u transakciji vrijednoj oko 335 milijuna dolara.

U SEC podnesku, Google otkriva da Schmidt ima usvojen plan trgovanja dionicama a planira da proda oko 534000 Google A Class dionica u sledećih godinu dana

Trenutna vrijednost Google dionice je 626,77 dolara, što znaći da ako Schmidt danas proda svoje dionice dobio bi 334,7 milijuna dolara.

Iako je ovo je prilično veliki iznos ipak potrebno je znati da je ovo samo mali dio od 9,2 milijuna Google dionica, koliko ih Eric Schmidt posjeduje, što predstavlja 2,9% Google-a. Nakon što proda ovih oko pola milijuna dionica, on će i dalje posjedovati 2,7% Google-a i držite 9,1% glasačke moći u kompaniji zahvaljujući tomu što posjeduje i Google Class B dionice.

Ukupan vlasnički udjel Eric Schmidt-a u kompaniji Google vrijedan je 5,77 milijardi dolara, i samo suosnivači Googlea Larry Page i Sergey Brin, imaju veći udio. Važno je napomenuti da Google suosnivači također prodaju značajn broj svojih Google dionica. U siječnju 2010 godine, SEC podnesak otkriva da će svaki prodati 5 milijuna dionica tijekom pet godina, transakcija vrijedna 6,27 milijardi dolara, po današnjoj cijeni dionica.