FacebookLogo Facebook je upravo objavio da primio 1,5 milijardi dolara investicija od Digital Sky Technologies, Goldman Sachs i klijenata investicione banke. Sa ovom rundom finansiranja, Facebook zvanično vredi 50 milijardi dolara.

DST je uložio 50 miliona dolara a Goldman Sach 450 miliona dolara. Preostali deo investicija dolazi od inostranih akcionara koji učestvuju u Goldman Sach investicionom Facebook programu.

Facebook navodi da su DST i Goldman Sach izašli pred njih sa ovim investicionim potencijalom i da su ipak odlučili da je ovo atraktivna prilika za jačanje rezervi gotovine i povećanje finansijske fleksibilnosti koju ne treba propustiti. Društvena mreža je takođe potvrdila svoju najavu da će ova transakcija dati je više od 500 akcionara.

Sa ovom investicijom smo dobili veću finansijsku fleksibilnost koja nam omogućava da istražimo sve mogućnosti koje leže pred nama,

navodi u saopštenju Facebok-ov finansijski direktor David Ebersman.

Facebook navodi da trenutno nema planove za ovih 1,5 milijardi dolara, mada prema nekim navodima postoji mogućnost da se ovaj novac iskoristi za kupovinu starog kampusa kompanije Sun Microsystems u Menlo Park, proširi svoje osoblje i ubrza svoju akvizicijsku strategiju.