site1 Facebook je odličan alat za online poslovanje. Mnogi vlasnici malih poslovanja ali ostali koriste ga za izgradnju online prisustva svog poslovanja i svoju promociju. Facebook može da se iskoristi za usmeravanje prometa na sajt, generisanje prodaje i interakciju sa korisnicma i ostalo. Facebook je također odlično mjesto na kom možete efikasno promovirati svoj proizvod ili usluge ili svoje poslovanje u cjelini. Ogroman broj korisnika i popularnost ove društvene mreže svakim danom privlači sve više kompanija koje praveći svoje stranice na Facebook-u nastoje da privuku nove klijente.

Iako je do sada možda i bilo prilično nepregledno ili nejasno postavljanje stranice za poslovanja, neke organizacije, glazbenike ili pak nešto drugo, Facebook je uvidio problem i uveo novi, lakši i pregledniji način kreiranja stranice.

Koristeći vizualni vodič, korisnici društvene mreže sada mogu vrlo jednostavno i jasno postaviti naziv stranice, postaviti je u kategoriju kojoj pripada, pomoću ikona koje prikazuju različite grupe stranica, administratori mogu odabrati grupu kojoj pripada prilikom kreiranja nove Facebook stranice.

Nakon što odaberete kategoriju, otvaraju vam se nove mogućnosti gdje možete detaljno odrediti djelatnost vašeg poslovanja i unijeti lokaciju kako bi ljudi znali gdje se vaša djelatnost nalazi i kako bi vaša nova stranica bila prikazana na pravom mjestu.