facebook-phone Prema novim navodima, tajvanski proizvođač mobilnih uređaja, HTC, će idući mesec predstaviti ne jedan, nego dva Facebook smartphone-a.

Kako se navodi telefoni će biti u zvaničnim Facebook bojama i u skladu sa prethodnim glasinama, pokretaće ih modifikovana verzija Google Android operativnog sistema.

Prvo zvanično predstavljanje Facebook telefona se očekuje na Mobile World Congress koje se održava u Barseloni sledećeg meseca.

HTC uređaji će navodno imati Facebook integraciju koja treba u mnogome da olakša pozive i poruke vašim Facebook prijateljima a takođe će prikazivati i news feed na početnom ekranu. Još nije potvrđeno ali se očekuje da bi Facebook telefoni takođe trebali da uključuju i funkcije poput Facebook Chat, Messages, Events and Photos.

Nakon glasina koje su se pojavile prošle godine o pokretanju projekta Facebook Phone, društvena mreže je u više navrata to oštro demantovala navodeći da nema govora o tome da ulaze u bilo kakav projekat oko izrade telefona. Iako Facebook tehnički ne proizvodi smartphone, ovo je ipak rezultat Facebook Phone projekta.