demandmedia Demand Media je sada i zvanično kompanija čijim se dionicama javno trguje nakon IPO (inicijalne javne ponude) na njujorškoj burzi, u kojem je podigla 151,3 milijuna dolara. Vrijednosti tvrtke na burzi je procijenjena na gotovo 1,5 milijarde dolara, što je čini jednom od najvećih Internet IPO u novijoj povijesti.

Rani pokazatelji upućuju na nije bilo potrebe za zabrinutost oko toga koliko će interesovanje investitora biti za Demand Media, koja je vlasnik web sajtova kao što su eHow i Trails.com, nakon što je prošlog tjedna Google govorio o svojim planovima da tražilica okarakteriše kao spam takozvane "farme sadržaja", kategorije sa kojoma je Demand Media često povezivana s obzirom na način na koji proizvodi svoj sadržaj, sa tisućama jeftinih autorskih priča koje su usmjerene na popularne pojmove za pretraživanje.

Tvrtka je povećala svoju ponudu za gotovo 20%, a također je podigla i cijenu ponude, dok su investitori izgurali cijenu dionica veću za 40% od početne.
Inicijalna javna ponuda je veoma važna za Internet sektora u cjelini, s obzirom na to da su Skype i Kayak najavili svoj izlazak na burzu ove godine, uz glasine da veličine poput Facebook-a, Groupon-a i Hulu također nisu daleko od toga.