copywriting-onlinetrziste Za pisanje savršenog članaka u svrhu svoje promocije, veoma je bitno držati ravnotežu, sa jedne strane morate obezbediti web izdavačima i čitaocima dobro napisan, zabavan i informativan sadržaja a sa druge strane, tu su ključne reči koje morate mudro da birate kako bi vaši članci dobro kotirali u rezultatima pretrage i u artikl direktorijumima. Ali šta je najvažnije?

Bez sumnje, dobar sadržaj. Pretraživači ga obožavaju i uvek pronalaze nove načine da se nagradi dobar sadržaj na Internetu, a isto tako da kažnjavaju sadržaj pretrpan ključnim rečima koji ima malu vrednost za čitaoce.

Ovo ne znači da ne treba posveti pažnju ključnim rečima, naprotiv, one su i dalje od vitalnog značaja za dobru optimizaciju za pretraživače i artikl marketing, ali ih treba koristiti pažljivo.

Svima se desilo da toko pretrage kliknu na neku stranicu koja je pretrpana ključnim rečima u jedva čitljivom tekstu. U 99,9 odsto slučajeva reakcija ljudi je da što pre napusti takvu stranicu. Poenta je u tome da onaj ko je kreirao ovakvu stranicu efikasno koristi ključne reči kako bi bio što bolje rangiran u rezultatima pretrage što rezultira sa većom posetom na sajt. Međutim, loš kvalitet sadržaja i prenatrpanost ključnih reči tera posetioce da beže sa takvog sajta.

Dakle, tajna je da se pronađe dobar balans. Uz malo rada možete napisati članak koji bi bio čitan i koji bi imao dovoljno ciljanih ključnih reči da vam pomogne sa SEO. U principu, u odnosu na ukupan broj reči u članku, broj ključnih reči ne bi trebao da bude preko 2 odsto tj., ako vaš članak ima 500 reči, onda ne bi trebalo da ima više od 10 ključnih reči. 

Takođe, nije stvar u tome koliko ključnih reči imate već gde se one nalaze. Najvažnije ključne reči trebalo bi da se pojave u naslovu, opisu, početnom pasusu i poslednjem pasusu. Ostale ključne reči mogu da se ubace bilo gde u sadržaj. Ako sve ovo dobro uradite, čitaoci neće ni primetiti da postoje ključne reči u članku.

Dakle, kada odlučite da napišete članak, za vaš sajt, blog i ostalo, prvo morate da se odlučite za temu o kojoj želite da pišete i ključnim rečima i frazama koje želite da koristite. Istraživanje ključnih reči je od vitalnog značaja, postoji mnogo alata koji su dostupni online i koji mogu da vam pomogne u tome. U principu, ključne reči treba da se podudaraju sa rečima koje bi vaš potencijalni čitalac mogao da ukuca u pretraživač.

Prioritet prilikom pisanja članka bi vam trebao biti da kreirate nešto što će privući pažnu čitaoca, to može biti intrigantan naslov, neka fotografija i ostalo. Napišite članak, ali nemojte preterano brinuti o tome gde će se ključne reči pojaviti u tekst. U principu, članak treba da bude informativan i zabavan. Kada ste zadovoljni sa napisanim člankom tada možete da brinete o umetanju ključnih reči. Ponekad ćete naći mesta na kojima se one sjajno uklapaju dok će biti slučajeva kada ćete morati malo da promenite tekst kako bi sadržaj bio čitljiv. Ključne reči nikako ne bi smele da vam poremete strukturu, značenje i čitljivost sadržaja.

Na kraju, pregledajte članak pažljivo kako biste se uverili da je sve u redu, da nema gramatičkih ili pravopisnih grešaka. Ponekad, čitanje članak vam omogućava i da videti više mogućnosti za još nekoliko ključnih reči, bez narušavanja strukture članka.

Sada, imate članak čiji sadržaj vam služi da bi bio primećen i objavljen od strane web izdavača a koji sadrži i ključne reči potrebne za bolje rangiranje koje će rezultirati većom posetom na vaš članak a samim tim i na vaš sajt. Takođe, ako je vaš članak interesantan i koristan, čitaoci će ga sigurno preporučiti i deliti sa svojim prijateljima tako da možete u sam sadržaj članka da uključite i link koji bi vodio na vaš sajt.

Ne postoje garancije da će vaš članak isplivati na prvu stranicu rezultata pretrage međutim, ako se držite ove metode vremenom ćete sigurno vidjeti da vaši članci dovode promet na vaš sajt.