thesocial Nakon što je nominiran za nekolicinu nagrada na ovogodišnjem Golden Globe Awards, održanom jučer, film o Facebook-u, “The Social Network” pokupio je čak četiri nagrade i to za najbolji film (u dramskoj kategoriji), scenarij (Aaron Sorkin), glazba (Trent Reznor) i za najboljeg redatelja (David Fincher).

Inače, Golden Globe Awards prilično su točna refleksija onoga što bi trebalo da se desi na dodjeli Oscar-a, tako da to još više daje na težini ove nagrade za film koji je objavio Sony Pictures. Academy Award nominacije održat će se 25. siječnja.

Zanimljivo je da su se i Aaron Sorkin i producent filma Scott Rudin zahvalili direktoru Facebook-a Mark Zuckerberg u svojim govorima.
Film je prošao dobro na blagajnama a i većinom je dobio pozitivne kritike od kritičara.

Iako je film bio nominiran u 6 kategorija u dvije nije uspio pokupiti nagrade, a to su kategorija najboljeg sporednog glumca (Andrew Garfield) gdje je nagradu osvojio Christian Bale koji glumi u filmu Fighter, te najbolji dramski glumac (Jesse Eisenberg) a nagradu je osvojio Colin Firth za filmu King’s Speech.