facebook-onlinetrziste Za razliku od MySpace-a, muzika i izvođači ne čine neki veliki deo Facebook-a. Naravno, lako je sveprisutnije da bendovi kreiraju svoje online prisustvo na društvenim mrežama, ipak, na Facebook-u nema dovoljno integrisanih alata uz pomoć kojih bi se muzičari lakše povezali sa svojom potencijalnom publikom. Ovo uključuje i nemogućnost kupovine i prodaje muzike na Facebook-u.

Srećom, postoji odličan novi način za bendove i ljubitelje muzike da urade upravo to: slušaju muziku, kupuju i prodaju muziku direktno sa bendovog Facebook profila ili strane.

Startup Moontoast je upravo predstavio svoj Impulse, novi način da muzičari koriste Facebook.

Sa Impulse, ljubitelji mogu da slušaju pesme direktno na stranici benda, kroz integrisani muzički player. Oni mogu da dele muziku koju nađu na Facebook-u i Twitter-u, a takođe mogu da kupuju albume ili pesme direktno od umetnika ili benda a da pri tom ne moraju da napuste Facebook stranice.

Pogodnost za umetnike je ta što mogu da prate šta njihovi poklonici kupuju i razmenjuju.

U bliskoj budućnosti, Impulse će se koristiti za prodaju fizičke robe, uključujući i predmete sa autogramima, fizičko/digitalne pakete i još mnogo toga.

Podešavanje Moontoast Impulse muzičke prodavnice na Facebook-u je veoma lako a interfejs na vašoj Facebook stranici veoma jednostavan. Proces plaćanja putem PayPal-a omogućava vam da otpremite prilagođene slike i izaberite prilagođenu boju.

Moontoast Impulse je sjajna stvar sa sve muzičare i sve ljubitelje muzike. Evo kako on izgleda na Facebook stranici umetnika:

kupujte-prodajite-muziku-na-facebook

Moontoast je pokrenut početkom 2009 godine, kao platformu za davanje i primanje lekcija na Internetu i sedište mu je Nashville, TN, a jedan od suosnivača je gitarista Bucky Baxter.