dailymotion2 Glasine koje kruže zadnji tjedan o mogućem stjecanju kompanije DailyMotion, Francuskog ekvivalenta za YouTube su potvrđene, Orange je objavio da je kupio oko 49% kompanije za oko 59 milijuna eura a da će ostatak kupiti u skorije vrijeme.

Advent Venture Partners, koji je investitor u DailyMotion od 2007 godine, navodi da investitori i nisu bili za prodaju tvrtke, koja je očito bila profitabilna. Međutim, DailyMotion je primila više od 68,5 milijuna dolara ulaganja od nekih najpoznatijih europskih investitora.

DailyMotion, socijalna video platforma za profesionalni i amaterski video sadržaj, je dugi niz godina bila broj jedan u Francuskoj (čak i nakon Google-ovog stjecanja YouTube), sa 90 milijuna korisnika od čega je čak 80% van Francuske (SAD-u, Indija,Turska). Kompanija je pozicionirana kao druga po veličini svijetska video platform.

Ovo stjecanja će omogućiti kompaniji Orange daljnji razvoj video sadržaja namjenjenog raznim mobilnim uređajima kao i integraciji sa platformama za dijeljenje sadržaja.