skype tv-onlinetrziste Skype je objavio da kupuje tvrtku Qik, koja je poznata po svojim rješenjima vezanim za video komunikaciju na smartphone-ima.

Tvrtka Qik ima 60 zaposlenih, sjedište tvrtke nalazi se u Redwood City, Kaliforniji, a imaju ured i u Moskvi. Za sada predstavnici kompanije Skype nisu objavili mnogo detalja vezanih uz ovu kupovinu, no prema neslužbenim informacijama posao je vrijedan oko 100 milijuna dolara. Cijeli posao oko preuzimanje tvrtke Qik treba biti završen tokom mjeseca siječnja.

Osim ovog preuzimanja Skype je na sajmu CES 2011, predstavio dva TV uređaja koji podržavaju Skype, a to su Sony BRAVIA i VIZIO VIA.

Prošle godine je kompanija na sajmu CES 2010 također predstavila TV Panasonic Viera koji podržava Skype, tako da je ove godine samo nastavila sa ovim trendom.

Skype video pozivi podržani su samo na onim televizorima koji imaju konekciju na Internet. Skype također obavještava da surađuje sa kompanijama Sony i Panasonic kako bi korisnicima mogli ponuditi mogućnost korištenja Skype aplikacije na svojim postojećim TV uređajima, tako da treba očekivati da uskoro budemo u mogučnosti da kupimo Sony i Panasonic Blu-Ray snimače sa web kamerama i uživamo u video razgovorima sa svojom obitelji ili prijateljima diljem svijeta koristeći čak i svoje starije TV uređaje.

Kompanije Sony i Panasonic zajedno sa Skype-om obećavaju da će isporučiti ove TV uređaje krajem godine, a Panasonic Viera se već nalazi u trgovinama.