54061v1-max-150x150 Apple je objavio da je u prvih 24 sata od pokretanja skinuto više od milijun aplikacija sa Mac App Store.  trgovinaMac App Store za sada sadrži preko tisuću aplikacija, što besplatnih, što onih koje se plaćaju. Najvažnije od svega je što Apple kupnju u Mac Store-u smatra revolucijom za trgovinu softverom na računalima koja bi trebala da potpuno izmijeni način na koji se koriste računala. Osim svojom vlastitom uslugom, Apple je oduševljen i odazivom koji je Mac App Store dobio i smatra kako su programeri napravili odličan posao objavom aplikacija u trgovini.

Mac App Store nudi sve vrste aplikacija što za Apple nije ništa novo jer je ovo preslikana verzija njihove trgovine namjenjene mobilnim uređajima, gdje cijenu određuju sami programeri pri tom zadržavajući 70% od prihoda, bez potrebe plaćanja hostinga, marketinga ili troškova za obradu kreditnih kartica.

Apple je zadovoljan pokretanjem trgovine ali su svjesni i potencijalnih problema koji dolaze sa najavom hakera da već imaju spreman crack za trgovinu pod nazivom “Kickback”, koji omogućava piratiziranje cjelokupne ponude.

Bilo kako bilo Mac App Store je tu…