twitter-logo1 Društvena mreža Twitter će utrostručiti prihode od oglašavanja u 2011 godini, na 150 milijuna dolara , a također bi mogla dosegnuti 250 milijuna dolara prihoda u idućoj godini, navodi se u predviđanju istraživačke tvrtke eMarketer.

Twitter je do sada uspjeo da privuće velike oglašivače, kao što su American Express, Coca Cola, Nissan, HP i Starbucks i tvrtke kao što su Dell pokazale su da mogu odlično promovirati svoje proizvode koristeči Twitter čak i prije nego je on pokrenuo svoj Promoted Tweets program.

Twitter mora povećati svoju bazu koja trenutno broji 175 milijuna korisnika, kako bi se mogli da pariraju Facebook-u. Posljednja straživanja pokazuje kako samo 6% web korisnika koristi Twitter u SAD-u, navodi Debra Aho Williamson iz iz tvrtke eMarketer.

Društvena mreža Twitter pokrenuta je 2006 godine i nedavno je primila 200 milijuna dolara investicija tako da se njena vrijednosti sada procjenjuje na 3,7 milijardi dolara.

S druge strane, Facebook je pokrenut 2004 godine i njegovi prihodi od oglašavanja u 2007 su iznosili 150 milijuna dolara, a prihodi od oglašavanja za 2010 godinu procjenjeni su na 1.86 milijardi dolara.

Twitter_revenue

Da bi Twitter podigao svoje prihode od oglašavanja morao bi uvesti samostalno oglašavanje kao što je to na Facebook-u i Google-u, koje u mnogome olakšava malim tvrtkama, jer neće biti potrebno kontaktirati osobu zaduženu za oglašavanje već bi sami određivati kada se žele oglašavati i koliko novaca misle potrošiti.

Nadalje, eMarketer predviđa da će većina Twitter-ove zarade od oglašavanje u 2011 godini doći sa prostora SAD-a, ali u 2012 godini, najmanje 25 milijuna dolara ili 10% prihoda od oglašavanja bi trebao doći od internacionalnih oglašivača. Također, eMarketer predviđa da će Facebook-ovi prihod od oglašavanja narasti na nevjerojatnih 5,7 milijarde dolara u 2012 godini, dok bi MySpace prihodi od oglašavanja pali sa trenutnih 288 milijuna dolara na 156 milijuna dolara u istom vremenskom razdoblju. Ako bi se ova predviđanja tvrtke eMarketer ostvarila, Twitter bi postao veći od MySpace-a i to ne samo u smislu prometa već i po prihodima od oglašavanja.