wordpress_bleu WordPress 3.0, preuzet je više od 30 milijuna puta, objavila je kompanija. U listopadu prošle godine ova brojka iznosila je 20 milijuna, što znači da je u samo 3 mjeseca čak 10 milijuna korisnika registriralo blog na WordPress-u. Automattic, tvrtka koja stoji iza WordPress-a te njezin osnivač Matt Mullenweg, također su objavili i da je WordPress.com zabilježio 23 milijarde pregleda stranica odnosno rast od čak 53% u odnosu na 2009 godinu. Popularna blogging platforma raste nevjerojatno brzo, sa 6 milijuna novih blog prijava u posljednjih godinu dana.

Također upload medijskog sadržaja udvostručio se i sad iznosi 94.5 terbajta novih fotografija i videa, dok se broj novih postova povećao za 110% odnosno na 146 milijuna. Ogroman rast zabilježen je i što se tiče mobilnog blogginga koji bilježi rast korisnika za čak 700% odnosno 1.4 milijuna korisnika u 2010 godini.

WordPress je postavio brojač na svojoj stranici koji broji svaki download WordPress-a u realnom vremenu, a koji možete vidjeti ovde.

wordpress-onlinetrziste