hotmail_150x150 Kompanija Microsoft je dugo tražila nešto što će da učini Hotmail poželjnijim za korisnike. Prošle godine je u potpunosti redizajnirala svoj e-mail klijent a danas je kompanija objavila da je dodala još jednu sjajnu stvar na svoj e-mail sustav od 350 milijuna članica, a to je potpuna mogućnost chat-ovanja sa Facebook-ovom mrežom od 600 milijuna članova.

Microsoft je prvi put objavio Facebook chat u Hotmail-u kao dio brojnih ažuriranja u rujnu prošle godine, značajka je bila aktivirana samo u SAD-u, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Brazilu, Njemačkoj i Rusiji. Danas je tvrtka objavila da će Facebook chat u Hotmailu biti dostupan u cijelom svijetu, gdje god su Hotmail i Facebook dostupni.

7181.Facebook-chat-now-available-in-Hotmail_thumb_7D43D7AE

Gmail nas je tukao sa svojim vlastitim chat-om u inbox-u, i smo sada otišli korak dalje i donijeli oboje, i naš chat i Facebook chat u pristiglu poštu. Značajka omogućuje korisnicima, bili oni prijavljeni na Facebook i na Hotmail, komuniciranje bez problem jednih sa drugima. Gmail ima samo GTalk i nema Facebook.

priopćio je Dick Craddock, Hotmail program menadžer.

Ako ste Hotmail korisnik i još uvijek nisu isprobali značajku, sve što trebate učiniti jeste da spojite svoj Facebook račun na Windows Live i potvrdite “Chat with my Facebook friends in Messenger” (Razgovaraj sa svojim Facebook prijateljima na Messenger-u).