picture-44 Mark Zuckerberg je iz sobe u studentskom domu na Harvardu, odakle je pokrenuo web stranicu thefacebook.com koja je bila namjenjena samo za studente ovog prestižnog sveučilišta, dospjeo na kino platna, na naslovnicu časopisa Time, u ruke prosvjednika u Kairu. Facebook je vjerojatno imao veći utjecaj na naše živote od bilo koje druge stvari u ovom desetljeću.

Kako bi proslavila sedam godina svog nevjerojatnog uspona, najpopularnija društvena mreža na svijetu je na svoj Facebook zid postavila rođendansku svijeću na broju 7 sa rođendanskom čestitkom, slika je dobila više od 8000 komentare i 48.558 "Like".

Prema posljednjim izvješćima, društvena mreža se bliži broju od 600 milijuna korisnika a njena vrijednost se procijenjuje na 50 milijardi dolara.

Nedavno je društvena mreža bila u središtu pozornosti sa svojim planove da Facebook Credits učini primarnim oblikom plaćanja u igricama do mjeseca srpnja kao i zbog svoje uloge u olakšavanju komunikacije između prosvjednika protiv u Egipatskog predsjednika Mubaraka.