google_2 Google-ova poslednja promena algoritma pretrage je došla kao nastojanje da se ograniči domet sajtova sa lošim i kopiranim sadržajem, u rezultatima pretrage, a jedan od primarnih ciljeva je uništavanje takozvanih “farmi sadržaja”.

Pravedno ili nepravedno, Demand Media je jedna od kompanija koja se povezuje sa ovim izrazom, tako da su svi smatrali da će ova Google-ova promena u algoritmu pretrage uništiti Demand Media.

Ali, izgleda do toga nije došlo. Umesto toga, Demand Media konkurenti su uništeni.

SEO kompanija Sistrix je uzela milion ključnih reči i uporedila njihove rezultate, pre i posle ove velike Google promene. Rezultate možete pogledati u tabeli ispod.

sites

Sistrix rezultati čak pokazuju da je Demand Media-in sajt, eHow, zapravo napredovao na Google-u.

Ne postoji nikakve naznake da je Google pokušao da obori PageRank ehow.com. ehow.com je prema kompaniji Sistrix dobio na vrednosti (sa 270 na 310) a što se tiče ključnih reči (sa 317.320 na 324,021) nakon promene algoritma pretrage. Gledajući grafikon koji se odnosi za ehow.com promjene na stranicama rezultata pretrage, primetićete razliku.

algo-update-ehow

S druge strane, Yahoo-ov Associated Content, izgubio je mnogo sa ovom promenom. Mnogi su iznenađeni da Google ovoliko ceni sadržaj koji se nalazi na Demand Media. Da li je moguće da je to kvalitet ili je nešto drugo u igri?