gmail-fax Ako imate Gmail nalog kojem možete da pristupite, onda je potrebno da uradite backup što pre jer po rečima Google-a "nešto manje od 0,08%", što je oko 150.000 Gmail korisnika, je pogođeno bug-om, koji je u potpunosti resetovao njihove naloge. Neki Gmail korisnici su se čak susreli da porukom dobrodošlice kada su se prijavili na svoj nalog. Google naglašava da njegovi inženjeri rade na rešavanju problema i da će poruke koje nedostaju u inboksima Gmail korisnikaće biti vraćene u najkraćem mogućem roku.

Prve procene su govorile o broju od 500.000 resetovanih naloga ali te pretpostavke su revidirane na broj od 150.000. Najviše što zabrinjava sve korisnije jeste poruke koje nedostaju. Google jeste obećao da će one biti vraćene u najkaraćem mogućem roku ali ostaje bojazan kod korisnika da li će sve poruke biti vraćene.

Svi oni koji nemaju problema sa svojim nalogom mogu da urade backup Gmail-a pomoću besplatne aplikacije za pod nazivom Gmail Backup ili neke druge. Aplikacija je vrlo jednostavna za upotrebu, posle brzog download-a potrebno je da uneti svoje podatke i početi sa download-om svih svojih e-mailova. Sa backup-om e-mailova ste sigurni bez obzira šta da se desi sa vašim Google nalogom.

gmailbackup