hotmail_logo Mnogo ljudi imaju više email adresa, jedna poslovna, jedna za ličnu upotrebu, a zatim još jednu ili dve koje se koriste za manje e-commerce transakcije, deljenje na web sajtovima, forumima (u slučaju komentara), ili komunikacije sa ljudima ili organizacijama u koje nemate poverenja da bi koristili svoju pravu email adresu.
Problem sa ovim  se da ovim nalozima jeste da oni zahtevaju određenu pažnju od vas kao što je periodična provera, a kada se nakupi spama morate da otvarate neku novu.

Microsoft Hotmail je uvidio taj problem i umnogome olakšao kreiranje i održavanje tih naloga sa svojom novom funkcijom koja se zove Aliases.

Jednostavno unesite novu e-mail adresu u posebnom prozoru i Hotmail vam omogućava da šaljete i primate poruke sa tog Alias (pseudonim, alijas), kao da je vaš glavni Hotmail nalog. Kada više ne želite Alias, možete ga isključiti i sve email poruke poslate na tu alijas adresu će prestati da se prikazuju.
Hotmail vam omogućava da kreirate do pet alijasa godišnje, a petnaest ukupno.

Microsoft konstantno dodaje nove funkcije na Hotmail tokom poslednje dve godine u nadi da će ostati na čelnoj poziciji ispred Google Gmail-a. Hotmail je  najpopularniji servis u svetu sa više od 300 miliona korisnika, Yahoo je drugi sa nešto manje korisnika dok Google Gmail, koji je najmlađi, dolazi velikom brzinom sa blizu 200 miliona korisnika.

500x_hotmail_alias1 hotmail_alias2