picture-2 AOL Inc., kupuje još jedan medij sa kojim osigurava svoju budućnost na tržištu online vijesti, u pitanju je Huffington Post. Ovo stjecanje je još jedno u nizu koje je dio strateškog plana konstruiranog od strane izvršnog direktora kompanije AOL Tim Armstrong-a koje treba da vrati na stare staze slave nekadašnjeg Internet giganta. Sporazum o stjecanju Huffington Post-a vrijedan je 315 milijuna dolara.

Kao dio sporazuma, Arianna Huffington, koja je suosnivač i zvijezda Huffington Post-a, postat će dio AOL-ovog menadžment tima i bit će odgovorna za mnoge sadržaje na AOL-u, a to uključuje popularne web sajtove koji su sada u vlasništvu kompanije, Endgadget i TechCrunch, sajt za lokalne vijesti Patch.com kao i servis za online mapiranje, Mapquest. Nova medijska grupa od sada će se zvati Huffington Post Media Group. Prema nekim navodima, trenutni direktor Eric Hippeau i direktor prihoda Greg Coleman napustiti kompaniju.

Cijena koju AOL plaća za ovo stjecanje je "zapravo samo pristojba za zapošljavanja Arianna Huffington, koja može AOL ponovo da vrati na mapu", izjavio je analitičar Rob Enderle.

Tim Armstrong također otpušta stotine zaposlenika u nastojanju da poboljša financijsko poslovanje i cijenu dionica kompanije. Treba navesti da je kompanija AOL izgubila 782,5 milijuna dolara prošle godine, uglavnom zbog računovodstvenih troškove, a njene dionica sada vrijedi nešto manje nego nakon što su vrijedile kada se odvojila iz Time Warner prije 14 mjeseci.

Huffington Post je osnovan 2005 godine od strane Arianna Huffington, Kenneth Lerer i grupe investitora. Huffington Post brzo izrastao u online giganta postavši jedan od 10 globalnih stranica sa vijestima. Tijekom vremena, pokrenuo posebne stranice za vijesti iz gradova kao i posebne sekcije za hranu i knjige. Rad 70 zaposlenika nadopunjava i sadržaj 6000 blogera koji pišu besplatno za Huffington Post.Sajt privlači 25 milijuna posjetitelja mjesečno i kada se zna da AOL ima 117 milijuna jedinstvenih čitatelja u SAD-u, te 270 milijuna u svijetu, onda je očito da će ovo postati nova generacija američke medijske kompanije koje će biti fokusirana na sadržaj, zajedinštvo i društveni život, istaknuo je izvršni direktor kompanije AOL, Tim Armstrong.