boom-inside-the-met Google je ušao u partnerstvo sa velikim brojem muzeja širom svijeta, kako bi ih korisnici mogli posjetiti. Radi se o 17 muzeja, od kojih je većina naširoko priznata. Muzeje možete posjetiti izravno putem StreetView-a ili putem stranice Art Project koju je Google kreirao posebno za ovaj projekt.

Virtualna šetnja kroz muzeje i galerije svijeta omogućava svim korisnicima detaljan pregled svjetski poznatih umjetničkih dijela. Inače, ovaj projekt je započet kao jedan od projekata koje Google zaposlenici mogu da rade u sklopu 20 posto radnog vremena.

Google Art Project nudi vam pristup u 17 svjestki poznatih umjetničkih muzeja uključujući Hermitage, National Gallery u Londonu, Van Goghov muzej u Amsterdamu, Metropolitan Museum of Art,  MoMA u New Yorku, Museo Reina Sofia u Madridu i mnoge druge.

Korisnici ne samo da mogu šetati kroz cijele prostore muzeja, već mogu i pogledati razna umjetnička dijela u gigapixel tehnologiji te vidjeti dodatne informacije o samom dijelu i autoru dijela.

Tako je 17 dijela snimljeno ovom tehnologijom, odnosno jedno dijelo po muzeju. Svaka takva slika ima preko 7 bilijuna piksela, što je tisuću puta više od slike snimljene običnim digitalnim fotoaparatom. Na ovaj način možete približiti sliku do najsitnijih detalja te možete vidjeti i najsitnije poteze kistova.

Korisnicima je omogućeno i prijavljivanje preko Google računa, tako da sami možemo izraditi kolekciju svojih najdražih umjetničkih dijela, staviti svoj komentar i podijeliti sve to sa drugima.

Google očekuje da će se povećati broj muzeja i galerija kako projekat bude napredovao. Pogledajta kako izgleda ovaj sjajni projekt Google Art Project.