WikiLeaksAssange Završena je saslušanje o izručenju Julian Assange-a, a vijesti nisu dobre za osnivača Wikileaks-a, izgubio slučaj, te će biti izručen u Švedskoj u roku od 10 dana. Julian Assange ima sedam dana da uložiti žalbu na presudu.

Julian Assange je optužen za seksualno zlostavljanje dvije žene koje je upoznao u Švedskoj tijekom poslovnog putovanja u kolovozu 2010 godine. Iako su optužbe za silovanje u početku bile odbačene, slučaj je kasnije ponovno otvoren a Žalbeni Sud je potvrdio originalne optužbe.

U prosincu 2010 godine, Julian Assange se predao policiji koja ga je uhitila u Londonu, odakle vodi pravnu bitku protiv svog izručenja Švedskoj. Njegov pravni tim, je svojevremeno isticao da postoji “realan rizik” da ako Julian Assange bude izručen Švedskoj da će odmah biti prosljeđen u Sjedinjene Američke Države, gde postoji opasnost da bi bio zatvoren u Guantanano Bay ili da se čak suoči sa smrtnom kaznom.

Uhićenje Julian Assange je samo jedan od mnogih problema koji su zadesili Wikileaks i njenog osnivača. Nakon objavljivanja tajnih depeša Američkih veleposlanstva, stranica je bila žrtva DDoS napada, a nekoliko tvrtki, uključujući Amazon, PayPal, nekoliko banaka i EveryDNS.net, uskratili su svoje usluge Wikileaks-u.