courtney_love_14 140 Twitter znakova koje je napisala Courtney Love protiv modnih dizajnera koštaće je više od 430.000 dolara, navodi njen odvjetnik.

Pjevačica je postigla van parnično poravnanje sa dizajnerkom Dawn Simorangkir, koja ju je tužila u ožujku 2009 godine, optužujući je za davanje lažnih izjava kao i za njene ranije slične postove na microblogging sajtu Twitter i njenom blogu na MySpace.

Poravnanje je potvrdio odvjetnik Dawn Simorangkir-a, Bryan J. Freedman. Dizajnerkin brand se zove Boudoir Queen, a prema njoj tužbi, ona je prvi put došla u kontakt s Courtney Love 2008 godine a sastali su se u veljači 2009 godine u Los Angeles-u kako bi raspravljali o nekoj odjeći.

Tužba sadrži nekoliko postova pisanih pod bivšim Twitter računom Courtney Love, courtneylover79, u kojima se optužuje Simorangkir za krađu i za kriminalnu prošlost.

Udovica legendarnog rockera Kurt Cobain-a, Courtney Love, stekla je reputaciju na microblogging servisu Twitter, povremenim postavljanjem ponekad besmislenih poruka o različitim temama. Nekoliko postova bili su napadi na advokate i sve ostale koji su na neki način izazvali njenu ljutnju.

Slučaj je trebao ići na suđenje u veljači, a očekivalo se da će ovo biti prvo suđenje u kojem bi porota odlučivala da li Twitter post neke poznate ličnosti može da se smatra klevetom.

Freedman je potvrdio da je dogovor postignut, navodeći da su se odvjetnici glazbenice nadali da će on biti zadržan u tajnosti. Ozbiljnost ovog slučaja je i gotovo 430.000 dolara, plus kamate, koje Courtney Love treba da plati.

Ovaj slučaj će svakako prouzrokovati da slavne osobe budu opreznije kada u svojim postovima budu netkoga napadali.