adobe-searchcenter U jesen 2009 godine, Adobe je objavio stjecanje kompanije Omniture. Kao rezultat tog stjecanja, Adobe pokreće SearchCenter +, alat za upravljanje kampanjama plaćenog pretraživanja. Kompanija Adobe je danas objavila da SearchCenter + sada dopušta korisnicima da integriraju podatke i iz kampanja plaćene pretrage kao i iz organskog optimiziranja za tražilice (SEO).

Korisnici koriste SearchCenter + za kolektivno upravljaju sa više od 1 milijarde dolara globalne potrošnje na plaćenu pretragui. Kompanija Adobe sada pomaže marketerima pretrage tu tome da se njihove inicijative plaćene pretrage ne natječu sa ili ne kanibaliziraju opseg pretraživanja koji već primaju sa organske pretrage,

ističe John Mellor, potpredsjednik za strategiju i poslovni razvoj Adobe Omniture poslovne jedinice.

Korisnici mogu mjeriti rangiranje plaćene i organske pretrage, angažman na sajtu ili pretvorbu u jednom izvješću, koristiti performance organskog pretraživanja kako bi prilagodili svoje ponude za plaćenu pretragu, steći kvalitetan uvid na osnovu kojeg bi se mogla donijeti ključna odluka o ponudi, itd. Nova verzija SearchCenter + je trenutno u beta fazi, a očekuje se da će biti dostupna u drugom tromjesečju.

Krajem prošle godine, kompanija Adobe je također predstavila alat za pretraživanje sajtova, koji treba da zaustavi korisnika da ne odlaze sa vašeg sajta, i koji je usmjeren na pomoć marketerima u predviđanju posjetiteljevih namjera pretrage i promicanja relevantnih proizvoda i sadržaja.

Adobe, mora da traži još neki proizvod koji bi mu donosio zaradu s obzirom da Flash polako gubi korak za nadolazećim HTML5 standardom. Prema nekim istraživanjima već dvije trećine video sadržaja je HTML5 kompatibilno.