_51454807_fakesecuritywarning,paulmutton “Oglasi-mine” koji su posetiocima pružali lažne bezbednosne softvere otkriveni su na sajtu Londonske Berze (LSE).

Analiza LSE sajta ukazuje na to da su u poslednjih 90 dana oko 363 stranice hostovale malware.

LSE u svojoj izjavi navodi da je sajt sada bezbedan i da je istraga pokazala da su krivci za ovo oglasi treće strane.

Jedna žrtva je tvrdila da je njen računar bio potpuno neupotrebljiv nakon infekcije. Stručnjak za bezbednost Paul Mutton postao je i sam žrtva, kada je gledao sajt 27. februara. On je posetio početnu stranicu LSE da biste saznao zašto neki ljudi izjavljuju da ne mogu da joj pristupe.

Sajt je bio blokiran od strane Firefox-a, ali je bio dostupna preko Google Chrome-a. Činilo se da sa Chrome-om sve radi bez problema, međutim nekoliko sekundi kasnije, bez bilo kakvog klikanja počeli su da iskaču pop-up prozori,

izjavio je Paul Mutton.

Dok se borio da povrati kontrolu nad svojom mašinom, malware je počeo da izbacuje nekoliko lažnih virusnih upozorenja u pop-up prozorima. Jedan od prozora je bio lažni bezbednosni skener koji je tvrdio da je otkrio mnogo različitih zlonamernih programa na računaru.

Gospodin Mutton navodi da je njegova mašina žrtva uprkos tome što je ažurirana sa najnovijim definicijama virusa.

Analiza početne stranice LSE-a izvršena sa Google-ovom bezbednom šemom pregledanja, koja skenira web stranice tražeći zlonamerni kod, pronašla je da je sajt imao "sumnjive aktivnosti 6 put u proteklih 90 dana".

Od 1112 stranica koje Google skenirao na LSE sajtu u poslednjih 90 dana, za 363 je utvrđeno da hostuju malware.