IE6-Countdown-640

Microsoft-ova spremnost da ide dalje od Internet Explorer 6 se ogleda i u pokretanju nove web stranice, Internet Explorer 6 Countdown, pod sloganom sloganom, i može se reći molbom, da svijet pređe sa Internet Explorer-a 6 na neki noviji preglednik.

Na svojoj novoj web stranici, IE6Countdown.com, Microsoft se kao nikada do sad nije trudio da korisnike natjera da napuste desetljeće star Internet preglednik.

10 godina je prošlo od kada je ovaj preglednik nastao, krajnje je vrijeme da mu kažete zbogom. Cilj ove web stranice je da se korištenje preglednika Internet Explorer 6 smanji na manje od 1% u cijelom svijetu,

navodi se u priopćenju kompanije Microsoft.

Trenutna zastupljenost IE 6 u svijetu je 12%, iako u mnogim dijelovima svijeta, ta brojka je manja od 5%. U SAD-u IE 6 zastupljenost iznosi 2,9% dok na primjer u Kini 34,5% korisnika još uvijek koristi IE 6, Južna Koreja, Indija, Tajvan, Saudijska Arabija i Vijetnam također koriste više od 10% IE 6.

Na web stranici se navode razlozi zašto korisnici trebaju da nadograde svoj preglednik, dokumentacija za korporativne mreže koje moraju preći na novi preglednik i banneri koje webmasteri mogu ugraditi na svoje web stranice, kao upozorenje korisnicima da treba da urade nadogradnju preglednika.