Postoji mnogo načina da se prekrši predstojeća New York Times usluga pretplate. Međutim, Times preduzima akcije kako bi zatvorio neke od mogućih rupa kao što je traženje od Twitter-a da zatvori @freenyt, nalog kreiran sa namerom da postavlja sve Times-ove članke.

Usluga plaćanja će biti potpuno aktivna od 28. marta i koja će omogućavati čitaocima da besplatno čitaju 20 članaka. Premium pristup će koštati između 15 i 35 dolara mesečno, u zavisnosti od nivoa usluge. Međutim postoji mnogo rupa u pristupu, na primer, pristup člancima objavljenim na Facebook-u i Twitter su neograničeni. Dakle, bilo je samo pitanje vremena kada će biti kreiran neki nalog kao što je ovaj na Twitter kojeg Times pokušava da zatvori. U stvari, @freenyt je kreiran odmah posle objave planova Times-a da počinje sa naplatom.

Na Times-ov zahtjev za gašenje bnaloga, @freenyt je uzvratio: "Dragi New York Times: ako ne želite da ljudi slede vaše priče na Twitter onda verovatno ne bi trebalo ni da ih postavljate na Twitter".

Times navodi da osim Twitter-a i Facebooka postoji još nekoliko rupa koje trebaju da zakrpe da zakrpe i da će preduzeti sve potrebne radnje kako bi to uradili. Jedna od njih je i NYTClean, alat, kojeg je objavio Kanadski programer koji u samo četiri jednostavne linije koda obilazi plaćanje NYT.

Čak i bez alata, čitaoci uvek mogu da obiđu plaćanje tako što će obrisati keš na pregledniku, i tako resetovati lmit. NYT je potrošio 40 miliona dolara na kreiranje ovog Zida Plaćanja a veliko je pitanje da li će on raditi onako kao očekuju jer svakim danom će se pojavljivati neki novi načini da se izbegne plaćanje.