Jailed Bolnički radnik Stephen Andreassen postao je prva osoba u Britaniji koja će biti osuđena zbog korišćenja svog bloga za proganjanje žene nakon što je ona prekinula jednomesečnu vezu sa njim. Rebecca Pattinson je prekinula svoju vezu sa Andreassen-om posle samo četiri nedelje, nakon što je Andreassen počeo da traži od nje da počnu da žive zajedno.

Nakon prekida ove veze Stephen Andreassen je počeo da maltretira svoju bivšu devojku sa telefonskim pozivima, email-om i SMS porukama, a na Facebook-u da je moli da mu se vrati.

Kada je Rebecca Pattinson počela da zaključava svoje račune socijalnog umrežavanja i preti da će da pozove policiju, Stephen Andreassen je počeo da postuje na svom blogu tekstove “upozorenja svim muškarcima”, o njoj, 35 ukupno, dodajući linkove ka drugim sajtovima na kojima je detaljno opisan njihov odnos.

Ove njegove akcije su rezultirale doživotnom zabranom pomena Rebecca Pattinson u nekim budućim porukama, izbegavajući zatvor, nakon što je priznao tvrdnje o zlostavljanju.

Međutim, samo dva meseca kasnije, on je uhapšen za objavljivanje novog posta na svom blogu, nazivajući svoju bivšu devojku “lažovom” i “sociopatom”. Nakon toga, sud u Mančesteru je presudio, Stephen Andreassen je osuđen na 18 nedelja zatvora zbog kršenja zabrane ne spominjanja svoje bivše devojke a da stvar po njega bude još gora, otpušten je i sa svog radnog mesta u Kraljevskoj Ambulanti u Mančesteru.