twitter-bug2 Postoji nešto zadivljujuće u tome kako očajnički ljudi žele da vide ko to gleda njihov online profil. Ova želja je iskorištena (opet) od strane Twitter spamera jer ovi tweets “WOW! You can see WHO VISITS your TWITTER profile. That’s cool! –http://bit.ly/tweetviewer” (WOW! Možete da vidite ko je posetio vaš Twitter profil. To je kul!) i “I just viewed my TOP20 Profile STALKERS. I can’t believe my EX is still checking me every day” (Upravo sam pogledao TOP20 onih koji posjećuju moj profil. Ne mogu da verujem da me moja bivša još uvek svaki dan proverava), se od jutros šire brzinom od 159 tweets u minuti.

lookslikethis

Aplikacija “See Who Viewed Your Profile” tačno vreba ovu radoznalost, tražeći od korisnika Twitter OAuth, a zatim koristeći to ovlašćenje nastavljaju da tweet-uju. Još uvek je nejasno šta to aplikacija radi u pozadini, kako se sada čini ne radi ništa sem što definitivno koristi odobren pristuo za svoje širenje. Još jednom, nemojte klikati na bilo koji od http://bit.li/tweetviewer linkova, a ako se ipak desi da kliknete, odmah poništite pristup aplikaciji na svoj nalog tako što ćete otići na Settings> Connections> Revoke Access.

Prvi čovek Twitter bezbednosti, Del Harvey, takođe preporučuje a uradite isto.

Bit.ly je blokirala domene koji su hostovali linkove, ali dokle god aplikacija ima Twitter-ovu dozvolu, ona će nastavi da se širi sa novog kratkog linka.

Evo Bit.ly statistike putanje originalnog linka.