U SAD-u, Google je bio najpopularnija web stranica u ožujku 2011 godine, sa 152 milijuna jedinstvenih posjetitelja, navodi se u najnovijoj statistici koju je danas objavija kombanija za web istraživanje Nielsen Wire. Među 10 najpopularnijih web brandova, Facebook je na čelnoj poziciji po prosječno utrošenom vremenu koje američki posjetitelji provode na nekom web sajtu.

Tijekom mjeseca, kompanija Apple je preuzela poziciju od Wikipedia i postala osmi najpopularniji web sajt, povećavajući broj svoje jedinstvene publike za 7,7 posto u ožujku. Posjetitelji AOL-ove mreže proveli su 19 minuta duže na njihovim web stranicama nego mjesec ranije, što donekle može biti ohrabrenje za kompaniju koja je u velikim problemima u posljednje vrijeme.

image

Kada se gleda ukupna uporaba računala i Interneta, američki korisnici Interneta provode više vremena na PC ili laptopu (5,8%), sudjelovanjem u više seansi (7,4%) i pregledajući više stranica (3,4%) tijekom ožujka nego što su provodili tijekom veljače, mada treba uzeti u obzir da je veljača najkraći mjesec.